Lente cruise 2012 "Middelandse Zee"

Zilveren jubeleum, dat verdient een bloemetje. Maar in plaats van een bloemetje doen we onszelf een mini-cruise cadeau. Kregen we toevallig rond die tijd een reclaampje in de mail met een fikse korting op een cruise met het grootste en modernste schip van die rederij. Het schip was voor ons al bekend na een presentatie op een vorige cruise. Dus momenteel de top van de rederij NCL. De Norwegian Epic telt 19 decks is 329 meter lang en 40 meter breed. Het kan bij dubbele bezetting 4100 passagiers vervoeren en heeft dan ongeveer 1700 crew members aan boord.

De cruise verloopt als volgt, we nemen het vliegtuig van Brussel naar Barcelona. Hier gaan we aan boord en varen we de volgende dag de haven van Marseille binnen. 's Avonds varen we hier terug buiten en verblijven we 2 nachten op het water om vervolgens in Palma de Mallorca aan te leggen. 's Avonds varen we hier terug buiten en nog een keer slapen en de volgende dag zijn we terug in Barcelona en zit onz mini-trip erop. Moe en hopelijk voldaan.

Logeer in stijl

Door een aktie van NCL kunnen we een mini-suite huren aan de prijs dat we anders voor een buitenhut betalen.

In vierkante meters is zo'n hut reeds 5 m2 groter dan een standard hut. We zijn heel curieus want we vinden niet echt een foto die ons de meerwaarde van zo'n hut toont. Wel beschikken we voor de eerste maal over een terras waardoor we om een frisse neus te halen niet aan dek hoeven te gaan.

Dit is de foto die op de website van NCL aangeeft hoe onze hut eruit ziet.

Spijtig genoeg zullen we snel terug in Barcelona zijn want 4 nachtjes is wel kort, maar daarom zal deze cruise niet minder leuk, minder vermoeiend, minder calorie-rijk zijn dan een langere.