Zaterdag 1 juli
Na een reis van ongeveer 12 uur kwamen we aan in het Oostenrijkse Rauris, Salzburgerland.
Na het inchecken snel de omgeving verkennen, terrasjes, winkeltjes,.... . We waren toevallig ook getuige van een plaatselijk huwelijk in de gebruikelijke klederdracht (geen foto). Goed en gezellig hotel, met allerlei mogelijkheden.
Zondag 2 juli
Naar Oostenrijk ga je zeker om te wandelen en natuurlijk deden wij dat ook. We kozen om te starten met een korte wandeling. Na een uurtje klimmen kwamen we dan boven aan op de alm waar we van het uitzicht konden genieten om daarna terug de afdaling in te zetten.
Na de middag was er nog wat energie over om te squash-en. Vanavond is het BBQ mmmmmm.
Maandag 3 juli
Om onze spieren een beetje te sparen namen we vandaag de kabelbaan die ons van 924m naar 2175m bracht. Helemaal boven klommen we dan verder naar 2195m door de sneeuw.
Dinsdag 2 juli
Vandaag stond er wandeling op het programma waarin we een hoogteverschil van 500m moesten overbruggen. Het bleek al snel dat het niet de jongste waren die over de beste fysiek beschikten. Gelukkig konden we halverwege ons vochtpeil terug in orde brengen. Vanavond was het Internationaal buffet en daarna spelen de Duitsers tegen de Italianen hun voetbalwedstrijd tijdens het WK, alle garçons hadden wel de Italiaanse tenue aan.
Woensdag 5 juli
Vandaag hadden we een rustdag gepland na de zware berg-etappe van gisteren. Voor de middag een wandeling door het centrum van Rauris, gevolgd door een sqaush-tornooi en in de namiddag een mini-golfwedstrijd. Na al deze aktiviteiten net op tijd terug in het hotel voor het taarten buffet en nog wat ontspannen op de kamer.
Donderdag 6 juli
Vandaag reden we naar Italie, via een lange tunnel en wat bergwegen kwamen we dan twee en een half uur later aan in Dobbiaco/Toblach. Ons eerste bezoek was aan de ons bekende skipiste van in de winter. In de ski-hutte werden we direct herkend en aangezien dat er voor de rest geen klanten waren kon er ook een praatje af met ???Magritte???. Daarna ging het verder naar Camping Olympia waar we weer werden herkend en ook hier was er tijd voor een praatje. Ondertussen hadden we al soep gegeten (maar geen goulash in de zomer) in de ski-hutte en gingen we voor een pizza naar de vernieuwde Samyr. Hier waren het voor ons onbekende gezichten en zelfs een onbekende menu-kaart. De Bauern- en de Schlemmer pizza stonden niet op het menu, alsook de bediening waren voor ons allen nieuw. Nog even een kleine wandeling en dan terug naar Oostenrijk, hadden we onderweg de pech dat de ronde van Oostenrijk net passeert waar wij ook voorbij moesten en konden we zo eerst een kwartier wachten en daarna nog een half uur achter de koers rijden. Maar eind goed al goed.
Vrijdag 7 juli
Laatste volledige dag in Oostenrijk, vandaag planden we een vlakke etappe naar een naburig dorp, ongeveer 10 km gewandeld. In het terugkomen maakten we gebruik van een wandelweg waarin op het eind nog een knoeselbijter zat. Onder de bomen ons lunchpakket nog verorberd alvorens terug te keren naar het hotel. Laatste maal gesquashd en daarna ons laatste taartenbuffet. Vanavond de valiezen pakken en morgen naar huis.