Gran Canaria

Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan, 210 km verwijderd van de noordwestkust van Afrika. Het behoort tot Spanje. Het eiland is van vulkanische oorsprong.
De oppervlakte van Gran Canaria bedraagt 1560 km². Het hoogste punt van het eiland ligt op 1949 meter, de top van de Pozo de las Nieves.


Las Palmas

Las Palmas de Gran Canaria, of kortweg Las Palmas, is de hoofdstad van het Spaanse eiland Gran Canaria. Samen met Santa Cruz de Tenerife, de hoofdstad van buureiland Tenerife, vormt het de hoofdstad van de autonome regio van de Canarische Eilanden.

  • Las Palmas

    • Angekomen onder een prachtig zonnetje, volgens de gids (Tom uit Borsbeek) was het 27°C. Bezoek gebracht aan het Nationaal museum waar we konden zien dat de oorspronkelijke bewoners in grotten leefden. Daarna het Casa Colombus bezocht waar Christhoper Colombus op zijn reizen verbleef als hij langs kwam. Daarna was het tijd voor een natje en een hapje met Gran-canarian Patatoes en geitekas met salsa en glas wijn.
    • Na het eten trokken we op een half uurtje rijden naar de vulkaan krater Bandama. In de krater staat er een huis dat tot onlangs nog bewoond was. Laatste uitbarsting was in 1970. De weg ernaartoe was smal en steeds kort tegen de afgrond en zeker als er nog een bus als tegenligger naar beneden kwam. Beneden aangekomen nog een bezoek gebracht aan de botanische tuin. Alsook later nog aan het winkelcentrum dat zich aan de ingang van de haven bevond.
  • Onze foto's