Madeira

Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika en 1000 kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust. Samen met Porto Santo en de zuidelijker gelegen Ilhas Desertas en de Ilhas Selvagens vormt het de archipel en autonome regio Madeira van Portugal. De Azoren hebben binnen Portugal dezelfde status. De grootste stad op Madeira en tevens de hoofdstad van de autonome regio is Funchal. Madeira kent een zeer mild klimaat (temperatuur ligt vrijwel altijd tussen de 16 en 22 °C.) en is door de natuur, de vele bossen en bergen populair bij wandelaars en natuurgenieters. Omdat de kust voornamelijk uit steile rotswanden bestaat en zandstrand vrijwel niet aanwezig is, kent Madeira geen massatoerisme. De eilanden hebben een vulkanische oorsprong. De hoogste berg is de Pico Ruivo (1862 m). De bekendste specialiteit van Madeira is de versterkte wijn die ernaar genoemd is. Behalve door deze Madeira-wijn is het eiland ook bekend om de espada; een lange zwarte vis die op veel verschillende manieren bereid wordt.

Funchal

Funchal is een plaats en gemeente in het Portugese autonome gebied Madeira. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 76 km2 en telde 100.331 inwoners op 31 december 2005.
bezienswaardigheden:
- Het Casino, destijds ontworpen door Oscar Niemeyer.
- Het Paleis van São Lourenço, dit voormalige fort dat later dienst deed als, paleis werd gebouwd tussen 1489 en 1496.
- Sé do Funchal, een kathedraal uit de 16e eeuw.
- De Mercado dos Lavradores', de overdekte markt.
- De kabelbaan naar Monte.
- De botanische en tropische tuinen.

  • Funchal

    • Gans de nacht door een storm gevaren en met veel wind aangekomen in Funchal. De moment dat het schip ging aanleggen ondervonden we minder wind en gaf het zonnetje een angename warmte af. Toen we ons gingen klaar maken om aan land te gaan konden we door onze venster zien dat het beginnen regenen was.
    • Dan maar vertrokken maar zonnetje kwam niet terug en af en toe begon het te regenen, dan maar winkeltje in en uit. In de loop van de namiddag kwam de zon met de regelmaat terug maar werd ook met de regelmaat verdrongen door bewolking.
  • Onze foto's